Το τέλειο Μωσαϊκό!

Ελάτε να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα το απόλυτο σοκολατένιο γλυκό! Μωσαϊκό (ή κορμός...), με ξηρούς καρπούς, Τρούφα Υγείας ΣΑΜΟΥΡΗΆρωμα ζαχαροπλαστικής Ρούμι ΣΑΜΟΥΡΗ

Προετοιμασία 40’, μερίδες 25, αναμονή 300’, βαθμός δυσκολίας 1

ΥΛΙΚΑ

Εκτέλεση:

  1. Αρχικά σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια. Παράλληλα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο να λιώσει μαζί με τις κουβερτούρες.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και τους κρόκους χτυπημένους. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση ανακατεύοντας γρήγορα για να παστεριωθούν τα αυγά. Αφού κατεβάσουμε το μίγμα από τη φωτιά, ρίχνουμε το Άρωμα ζαχαροπλαστικής Ρούμι ΣΑΜΟΥΡΗ.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια και ρίχνουμε το ζεστό μίγμα ανακατεύοντας μέχρι να καλυφθούν όλα τα μπισκότα.
  4. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα, πασπαλίζουμε με Σοκολάτα Τρούφα Υγείας ΣΑΜΟΥΡΗ και το αφήνουμε για 4 ώρες στο ψυγείο και για 1 ώρα στην κατάψυξη, πριν το σερβίρουμε.

Tip!

Μετά από 3-4 ώρες που έμεινε το μίγμα στο ψυγείο, με ένα κουτάλι φτιάχνετε μεγάλες μπαλίτσες και τις καλύπτετε με Τρούφα Υγείας. Έτσι με το ίδιο μίγμα φτιάχνετε ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ (40 τεμάχια).

                                                                                                         Καλή επιτυχία!